Снимка: gettyimages (архив)Венецуелският президент Николас Мадуро нареди вчера увеличаване на броя

...
Снимка: gettyimages (архив)Венецуелският президент Николас Мадуро нареди вчера увеличаване на броя
Коментари Харесай

Мадуро нареди увеличаване на броя на членовете на цивилните милиции

Снимка: gettyimages (архив)

Венецуелският президент Николас Мадуро подреди през вчерашния ден увеличение на броя на членовете на цивилните милиции с един милион души, съобщи Ройтерс.

В същото време опозиционният водач Хуан Гуайдо посети щата Сулия (Западна Венецуела), който бе съществено обиден от спиранията на тока във Венецуела. Лидерът на следеното от опозицията Национално заседание Гуайдо, който през януари се разгласи за краткотраен президент на Венецуела, приканва военните да извърнат тил на Мадуро на фона на хиперинфлацията, икономическата рецесия и спиранията на електричеството в страната през последния месец. Гуайдо бе приет за водач на Венецуела от Съединените щати и множеството западни страни, които са съгласни с аргумента му, че преизбирането на Николас Мадуро за президент предходната година е било нелегитимно.

Цивилните милиции, основани през 2008 година от починалия президент на Венецуела и наставник на Мадуро Уго Чавес, се регистрират непосредствено пред президента и имат за цел да добавят работата на въоръжените сили. Мадуро, който назовава Гуайдо американска марионетка, съобщи, че цели да усили броя на членовете на цивилните милиции до три милиона души до края на годината, като в този момент те са над два милиона. Мадуро ги насърчи да вземат участие в селскостопанското произвеждане. Недостигът на храна и медикаменти принуди повече от три милиона венецуелци да изоставен родината си през последните години.

" С пушките ви на вашите плещи, бъдете подготвени да защитавате родината и да разорете браздите, с цел да засадите семена, от които ще се получи храна за общността, за народа ", сподели социалистическият водач на Венецуела пред членове на милициите, събрали се в столицата Каракас.

До този миг управлението на венецуелската войска продължава да е лоялно към Николас Мадуро макар обещанието на Хуан Гуайдо да даде прошка на военните, които минат на страната на опозицията. Стотици бойци желаеха леговище в прилежаща Колумбия, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Въпреки че електричеството бе като цяло възобновено в Каракас, правителството на Мадуро вкара режим на тока за останалата част от Венецуела. Хуан Гуайдо пътува из Венецуела, с цел да събере още поддръжка за опозицията. В щата Сулия, където е изкопан първият петролен бунар на Венецуела и където се намира вторият максимален венецуелски град Маракайбо, Гуайдо съобщи: " Ние сме тук, с цел да забележим по какъв начин е обстановката, да забележим вашето страдалчество. Сулия обаче ще се възроди още веднъж ".

Двама чиновници на централната банка на Венецуела, които бяха задържани, откакто по-рано тази седмица се срещнаха с Хуан Гуайдо, бяха освободени през вчерашния ден. Според правозащитни организации венецуелските управляващи са арестували над хиляда души след антиправителствените демонстрации тази година.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР